US Car Service Oss


APK

APK jaarlijkse autokeuring voor personenauto`s en bedrijfsauto`s tot 3.500 kg van 3 jaar en ouder

Wat is APK ?

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu. In Nederland staat de keuringsplicht beschreven in de Wegenverkeerswet 1994 en daarvan afgeleide regelingen. Volgens deze regelgeving moet u uw personenauto, of bedrijfsauto die beladen niet zwaarder is dan 3.500 kg, jaarlijks laten keuren. Tenminste, als de auto drie jaar of ouder is. De APK is een momentopname en geeft geen garantie dat uw auto de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden en dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Regelmatige controle van uw auto is dus belangrijk

Wat wordt gecontroleerd?
Bij de APK let de keurmeester onder andere op de volgende onderdelen:
Verkeersveiligheid
Remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie
Milieu
Uitlaatgassen
Algemeen
Kentekenbewijs deel I, voertuigidentificatienummer en de gebruikte brandstof.

Roetmeting
Sinds 1 januari 1997 ondergaan auto`s met een dieselmotor met een bouwjaar van 1980 of later bij de APK een roetmeting. De APK-keurmeester volgt hierbij een voor heel Europa vastgestelde meting. Bij deze meting is het van groot belang dat u uw auto in een goede staat van onderhoud voor de keuring aanbiedt om motorschade te voorkomen. De dieselmotoren van na 1972 zijn erop geconstrueerd om deze meting te kunnen ondergaan mits de onderhoudsbeurten overeenkomstig de fabrieksvoorschriften zijn uitgevoerd.

Viergasmeting
Vanaf 1 januari 1998 moeten auto`s met een benzinemotor of LPG-motor met een geregelde katalysator met een bouwjaar van 1993 of later een zogenaamde viergasmeting ondergaan. Met behulp van een viergastester wordt gecontroleerd of de uitstoot van de uitlaatgassen de wettelijke percentages niet overschrijdt.
Voor al deze keuringen is uw auto bij ons in goede handen.
Wij beschikken over de juiste apparatuur en kennis om onderhoud en reparaties vakkundig uit te voeren.
Wij kennen alle eisen en normen die aan uw auto worden gesteld.
Hierdoor kunnen wij efficient en kostenbesparend werken.